Alexandra Beach Hotel Kos

Psalidi, Kos

Opis destinacije

Kos je za razliku od većine drugih grčkih ostrva ravan i plodan, poznat je pod imenom „Plutajuća bašta“. Pored toga Kos je bogat arheološkim nalazištima iz helenskog, rimskog, vizantijskog i mletačkog perioda. No glavni adut Kosa su plaže: duge peščane plaže sa crnim ili zlatnim peskom, i male i zavučene šljunkovite uvale. Plaže na jugozapadnoj obali su jedne od najlepših na Dodekanizima a uvale na severozapadu su savršene za sportove na vodi. Grad Kos, koji je glavni i najveći grad na ostrvu, istovremeno je i turistički centar ostrva. Nudi odličan noćni život, dobar šoping, odlične taverne, i zanimljiva arheološka nalazišta. Gradom dominira tvrđava koju su 1315. podigli Vitezovi Svetog Jovana sa Rodosa. Rimske i grčke ruševine se mogu naći na svakom koraku, a ljubitelji antike ne treba da propuste arheološki muzej, čiji je najpoznatiji eksponat statua Hipokrita koji je rođen i živeo na Kosu (460-377 stare ere). Kardamena je drugo po veličini turističko naselje, na udaljenosti od 29 kilometara jugozapadno od grada Kosa do koga se može stići lokalnim autobusom, taksijem ili automobilom i 7 kilometara od internacionalnog aerodroma „Hipokrates“. Moderne kuće, hoteli i drugi smeštajni objekti prostiru se duž kristalnog zaliva sa prirodnim lepotama Kardamene i privlače brojne posetioce. Šetalište uz more i mala luka odakle trajekti svakodnevno saobraćaju do obližnjeg ostrva Nisiros, predstavljaju još jednu prednost svih turista koji ovo mesto biraju za svoj godišnji odmor. Kardamena je zadržala svoj tradicionalni šarm i nudi brojne turističke atrakcije, Apolonov hram, drevno pozorište i prelepu crkvu posvećenu Bogorodici.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja

Lokacija:
Hotel se nalazi u mestu Psalidi na istočnom delu ostrva. Glavni grad Kos se nalazi na 3 km od hotela. Od hotela do luke i glavnog trga „Eleftherias“ postoji šetalište uz more. Aerodrom je od hotela udaljen 25 km.

Plaža:
Od šljunkovite plaže do koje se prelazi ulica hotel je udaljen 150m.

Hotelski sadržaj: 
Hotel svojim gostima ima da ponudi: recepciju koja je otvorena 24h, lepo uređen vrt u čijem centru se nalazi otvoren bazen, dečiji bazen, dečije igralište na otvorenom, „Snack“ bar pored bazena, salu za posluživanje doručka, TV salu, ležaljke i suncobrane pored bazena, menjačnicu, sef na recepciji hotela i parking. Wi-Fi internet je dostupan u svim javnim delovima hotela.

Sobe:
U sklopu hotela se nalazi nekoliko tipova soba. U ponudi naše agencije su: standardne sobe, superior sobe i superior apartmani. Sve standardne i superior sobe imaju: balkon ili terasu, mini frižider, TV i klima uređaj. U standardnim i superior sobama se mogu smestiti dve odrasle osobe i jedno dete ili tri odrasle osobe (treći ležaj je pomoćni). Superior apartmani imaju: dnevni boravak i spavaću sobu, telefon, radio, fen za kosu, TV, čajnu kuhinju, čajnik, mini frižider i klima uređaj. U superior apartamanima koji su nedovno renovirani mogu se smestiti dve odrasle osobe i dvoje dece ili tri odrasle osobe i jedno dete. Sve sobe imaju balkone ili terase sa pogleda na bazen, vrt ili planinu.

Usluga:
Najam ili noćenje sa doručkom (švedski sto, samoposluživanje).

Kontakt: 
https://www.alexandra-beach.gr/ 

Napomena:
Porodično vođen hotel sa dobrom uslugom pruža gostima mogućnost pravog odmora.
1. dan BEOGRAD – KOS
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera Big Blue-a dva sata i 30 minuta ranije u odnosu na predviđeno vreme poletanja. Direktan čarter let za Kos. Ketering u avionu. Po dolasku, goste dočekuje predstavnik Organizatora putovanja. Transfer do hotela. Smeštaj u studio/apartman, ili izabran hotel. Noćenje.

2. do 10./11. dan KOS
Boravak u izabranom objektu na bazi uplaćene usluge. U toku boravka biće organizovani fakultativni izleti. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

11./12. dan KOS – SAMOS – BEOGRAD
Napuštanje smeštajnog objekta. Transfer do aerodroma. Čarter let za Beograd sa međusletanjem na ostrvo Samos. Obrok u avionu. Sletanje u Beograd. Kraj programa.
- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama