Alzas i Švarcvald

6 dana, Francuska - Nemačka

već od 325€

Opis destinacije

Regija Alzas se nalazi na istoku Francuske. Istorija, pejzaž i kultura ovog dela Francuske plene svojom lepotom i raznolikošću. Gravni grad regije Alzas jeste Strazbur koji je jedan od najznačanijih centara Evropske Unije, sa Evropskim parlamentom i Međunarodnim sudom za ljudska prava. Planinski masiv Švarcvald (Crna šuma) u nemačkoj pokrajni Baden-Virtenberg, oduvek je privlačio turiste svojom prelepim pejzažima, u čijoj plodnoj dolini se nalaze mnogi bajkoviti gradići i sela, specifični za ovaj kraj.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaj
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ALZAS – ŠVARCVALD 
STRAZBUR – KEL – FRAJBURG – KOLMAR – RIKVIR – KAJZERSBERG – HAJDELBERG – BADEN BADEN – TRIBERG – JEZERO TITIZE – DONAUEŠINGEN 
6 dana (3 noćenja sa doručkom, smeštaj u hotelu kategorije 3* u Kelu) – autobusom 

TERMINHOTELCENA PO OSOBIDOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU
23.08 – 28.08.2023.EUROPA 3*329 evra100 evra
18.09 – 23.09.2023.ATES 3*335 evra100 evra
04.10 – 09.10.2023.EUROPA 3*329 evra100 evra
18.10 – 23.10.2023.ATES 3*345 evra100 evra

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:  
- Prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom) 
- Tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije tri zvezdice  
- Razgledanja prema programu 
- Usluge licenciranog vodiča  
- Troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: 
- Fakultativni izleti 
- Ulaznica za vodopad u Tribergu 8 evra po osobi  
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.  

UMANJENJA 
- Umanjenje za sopstveni prevoz 70 evra po osobi (VAŽNO: putnici sa sopstvenog prevoza nemaju razgledanje grada po dolasku i  fakultativni izleti zavise od raspoloživosti mesta u autobusu) 

OPCIONE DOPLATE 
- Željeni red sedišta u autobusu 8 evra po sedištu, minimalna uplata za dva sedišta 
- Doplata za dodatno sedište: 100 evra 

FAKULTATIVNI IZLETI 
- Celodnevni izlet “Alzas I Švarcvald ” sa posetom mestima: Frajburg, Kolmar, Kajzersberg i Rikvir. Cena: 40 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, posete navednim mestima i usluge vodiča. U cenu nisu uključene ulaznice. 
- Celodnevni izlet “Hajdelberg i Baden Baden” Cena: 40 evra. 
U cenu je uključeno: prevoz autobusom, poseta istorijskog centra Hajdelberga i usluge vodiča. U cenu nisu uključene ulaznice. 
- Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u inostranstvu, isključivo u evrima. Potrebno je  najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene. 
- Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i  redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i verskih praznika) na određenoj destinacij, kada neki od lokaliteta,  muzeja ili tržnih centara ne rade. 

- Hotel EUROPA***, www.ates–hotel.de - Hotel se nalazi u mestu Kel u Nemačkoj koji je udaljen od istorijskog centra Strazbura 7.5 km. U  blizini hotela se nalaze pešačka zona I brojne prodavnice. Postoji učestali gradski prevoz do Strazbura, a povratna karta košta oko 3.30 evra.  Hotel ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV – om. Wi–fi je  besplatan . Doručak se služi po principu samoposluživanja. 
- Hotel ATES***,Kel www.ates-hotel.de - Hotel se nalazi u mestu Kel u Nemačkoj koji je udaljen od istorijskog centra Strazbura 7.5 km, na  samom putu za Strazbur.. Postoji učestali gradski prevoz do Strazbura, a povratna karta košta oko 3.30 evra. Mesto Kel ima pešačku zonu u  blizini hotela, kao i brojne prodavnice. Hotel ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne, standardno opremljene I poseduju:  kupatilo, telefon, TV i Wi–Fi internet. Doručak se služi po principu samoposluživanja – izbor vise jela. 

1. dan BEOGRAD – NOVI SAD – MAĐARSKA Sastanak putnika u Beogradu u 14:30 h. Polazak autobusa u 15:00h. Polazak iz Novog Sada u  16:15h. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Austriju. 

2. dan MAĐARSKA – STRAZBUR – KEL Dolazak u Strazbur. Odlazak na razgledanje grada u pratnji vodiča. Šetnja kroz istorijski centar grada  sa veličanstvenom katedralom Notr–dam u stilu gotike sa zvonikom visine 142 metra, Stara carina, Palata Rohan, kuća Kamerzel, Gutenbergov  trg, “Mala Francuska” (najslikovitiji deo starog Strazbura sa šarenim građevinama od drveta, sa pokrivenim mostovima i odbrambenim  kulama, ujedno i zaštićen i proglašen svetskom baštinom od strane UNESCO–a). Slobodno vreme. Smeštaj u hotel. Noćenje. 

3. dan KEL – FRAJBURG – KOLMAR – KAJZERSBERG – RIKVIR – KEL Doručak. Fakultativni celodnevni izlet u Alzas. Polazak prema gradiću  Frajburg koji sa pravom nosi nadimak "Dragulj Švarcvalda". Danas važi za jedan od najlepših srednjovekovnih gradova u Evropi koji ima i  najveći broj sunčanih dana u Nemačkoj. Ima neobične uske vodene kanale, glavni trg sa gotskom katedralom Munster i zvonikom od 116m,  trg Augustinaca sa manastirom. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do gradića Kolmar, koji je smešten u podnožju planine Vogezi na reci  Lauh koja je kanalom povezana sa Rajnom. Zbog mnogobrojnih mostova, kanala i predivnih trgova nosi još jedno ime – “mala Venecija”. Stari  i očuvani srednjovekovni centar grada, nastao u 9. veku, glavna je atrakcija koja privlači brojne turiste. U starim drevnim građevinama  smeštene su crkve, prodavnice, suvenirnice, kafei. Slobodno vreme u istorijskom centru grada. Nastavak putovanja prema živopisnom  srednjovekovnom selu Kajzersbergu, koje je udaljeno oko 12 km od Kolmara, sa živopisnim zgradama različitih arhitektonskih perioda. Kraća  šetnja i foto pauza. Nastavak putovanja ka selu Rikvir (12 km) koje je jedno od najlepših sela Francuske. Selo je smešteno između uređenih  vinograda, sa samo 3000 stanovnika, u kom je snimano više istorijskih filmova. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje. 

4. dan KEL – HAJDELBERG – BADEN BADEN – KEL Doručak. Celodnevni fakultativni izlet u Hajdelberg, romantični gradić smešten uz reku  Nekar sa renesansnim zamkom na brdu iznad grada, koji spada među najimpresivnije objekte u Nemačkoj, a postoji već 700 godina. Ubraja  se u red deset najpopularnijih evropskih znamenitosti. Panoramsko razgledanje grada: Karlova kapija iz 18.veka, Zamak Hajdelberg  (panorama), Rathaus – Gradska kuća, Stari gradski trg, Stari most na Nekaru, gotička crkva Sv. Duha, Univerzitetski kvart, Aleja filozofa sa  koje se pruža najlepši pogled na stari deo grada. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do mesta Baden Baden koji se nalazi u zapadnom  podnožju planine Švarcvald, na obalama reke Os. U samom gradu postoji 14 termalnih izvora sa temperaturom izmedju 14 i 66 °C. Sa svojim  lekovitim izvorima, visokospecijalizovanim klinikama i prelepim parkovima, Baden Baden je idealno mesto za odmor i oporavak. O njegovoj  slavnoj prošlosti svedoče raskošne palate i vile, sa savršeno uređenim vrtovima, kao i prelepi parkovi sa tri kilometra dugim šetalištem u aleji  Lihtentaler. Slobodno vreme. Povratak u Kel. Noćenje. 

5. dan KEL – STRAZBUR – TRIBERG – JEZERO TITIZE – DONAUEŠINGEN – MAĐARSKA Doručak. Polazak prema gradiću Triberg gde se nalazi  najveći vodopad u Nemačkoj. Nastavak putovanja do najveće turističke atrakcije Švarcvalda, glečersko jezero Titize. Jezero je široko dva  kilometra, dugačko 720 metara, a duboko 40 metara gde je čovek u prirodni ambijent ugradio divan turistički raj sa mnogo hotela i mesta za odmor i rekreaciju. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do mesta Donauešingen poznatog kao mesto gde nastaje Dunav. Reka nastaje u  neposrednoj blizini grada, kraj dvorca Firstenberg, na ušću dve planinske rečice Breg i Brigah. U parku ovog dvorca nalazi se fontana, koja  simbolizuje zvaničan izvor Dunava i predstavlja veliku turističku atrakciju. Slobodno vreme. Polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Nemačku,  Austriju i Mađarsku. 

6. dan MAĐARSKA - NOVI SAD - BEOGRAD Dolazak u Novi Sad i Beograd u prepodnevnim satima. 
- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke, na dan uplate. 

- Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15
dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

Plaćanje može biti:

- Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master,, Maestro i Dina).

- Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije

FT

Video

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama