Atina

Atina, Grčka

već od 659€

Opis destinacije

Atina je jedan od najstarijih gradova sveta. Njegov procvat je počeo još u antičko doba, onda kada je boginja Atina poklonila njegovim žiteljima prvo maslinovo stablo. Medju prestonicama drevnih civilizacija nema sličnog grada koji je nastao pre više od 25 vekova i koji je do danas bio i ostao kulturni centar sveta. Prostire se izmedju sedam istorijskih brežuljaka koja su bila mesto rodjenja zapadne civilizacije i demokratije. Gradom dominira „sveta stena“, veličanstveni Akropolj, biser klasične Grčke. Simbol je grada i najveće dostignuće antičke umetnosti i arhitekture. Atinski hramovi su očarali svet i posvedočili da je zlatni, V vek p.n.e. najraskošniji period procvata umetnosti, graditeljstva i ljudskog uma. Mitovi i legende o nastanku Atine i danas su duboko urezanji u duše Grka. Uživajte u pogledu na vatromet iznad drevnog Akropolja, testirajte svoju hrabrost i snagu i okupajte se 1. januara, odbacite staru i prihvatite Novu godinu u stilu Bogova!

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ATINA- SUNION -EGINA -ARGOLIDA
Avion
6 dana / 5 noćenja
POLAZAK: 13/04/2023, POVRATAK: 18/04/2023

RAZGLEDANJE ATINE I AKROPOLJA UKLJUČENO U CENU

CENA ARANŽMANA:
HOTELUSLUGAACHILLION 3*BROWN
ACROPOL 4*
ROYAL OLYMPIC 5*
1/2
STANDARD SOBA
ND659€699€€899
Doplata za 1/1 sobu (na upit)doplataNa upitNa upitNa upit

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO
- prevoz avionom na relaciji Beograd – Atina – Beograd
– Aerodromske takse ( U trenutku objavljivanja programa iznose 70 eura. Ovaj iznos je podložan promeni i biće konačno utvrđen dva dana pre početka putovanja. Eventualna doplata se vrši u poslovnicama Olympic Travel-a ili kod ovlašćenih agencija)
- smeštaj u dvokrevetnim sobama u izabranom hotelu na bazi 5 noćenja sa doručkom
- svi transferi navedeni u programu
- razgledanje Atine i Akropolja sa vodičem
- usluge lokalnog vodiča
- usluge vodiča agencije tokom celog boravka
- troškovi organizacije i realizacije putovanja

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO
- doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
- individualni troškovi
- usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
- boravišna taksa u iznosu € 2 za hotel sa 3*, € 3 za hotel sa 4* i € 4 za hotel sa 5* PO SOBI I NOĆI

FAKULTATIVNI IZLETI
- ARGOLIDA (Uključeno: prevoz autobusom, vodič i ulaznice) € 79
- PIREJ I SUNION (Uključeno: autobuski prevoz, vodič i ulaznica) € 45
Minimalni broj za realizaciju izleta je 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih cena izleta se koriguje. Prijava i rezervacija za izlete vrši se do 15 dana pred početak putovanja
Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata tehničkih razloga.
1 DAN – 13.04.2023- BEOGRAD – ATINA
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla u 10.15 h. Poletanje za Atinu u 12.25 h (Let JU 512). Sletanje na aerodrom Elefterios Venizelos u 14.55 h. Po završetku aerodromskih formalnosti transfer do izabranog hotela. Smeštaj. Noćenje.

2 DAN ATINA -14.04.2023 – ATINA- AKROPOLJ
Doručak. U 10h polazak na razgledanje grada heroja i bogova u trajanju od oko 4 h. Atina je preživela mnoge zavojevače što je ostavilo pečat na kulturno nasleđe. Mnogo spomenika istorije i religije nije sačuvano do naših dana, a ono što može da se vidi je obnovljeno po obrascu nađenih arheoloških materijala. Panoramsko razgledanje glavnih gradskih trgova Omonije i Sintagme i bulevara koji ih spajaju. Vožnja ulicom Filelinon pored Ruske crkve i crkve Svetog Pavla, raskošne Nacionalne bašte sa više od 200 vrsta mediteranskog rastinja, Hadrijanovog slavoluka, hrama posvećenog Zevsu Olimpskom, čuvenog stadiona Kalimarmaro i nekadašnje predsedničke palate. Glavna tačka razgledanja je Akropolj koji izgleda veličanstveno u svom obimu i monumentalnosti dokazujući visoki nivo razvoja kulture starih Grka i vekovima preostali model svetske arhitekture. Obilazak hramova Partenon, Erehtejon i Atine Nike unutar prostora Akropolja sa detaljnim objašnjenjima. U nastavku vožnja pored Akademije, Univerziteta i Nacionalne biblioteke, tri prelepe neoklasične građevine. Povratak u hotel. Slobodno posle podne. Noćenje.

3. DAN ATINA –15.04.2023 – ATINA – SUNION -ATINA
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet za Pirej i Sunion. Polazak na izlet u 13.00h. Vožnja autobusom Apolonovom obalom preko Pireja koji je urbano srastao sa Atinom, ali je administrativno odvojeni grad koji predstavlja morska vrata i najveću luku Grčke. Od tri velika zaliva, svojom lepotom i živopisnošću se izdvaja Mikrolimano. Dolazak do najjužnije tačke Balkanskog poluostrva i Evrope – rta Sunion. Hrama boga Posejdona koji krasi rt izgrađen je u „zlatnom“ petom veku p.n.e. U povratku vožnja preko Glifade, elitnog letovališta na Atinskoj rivijeri. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN ATINA – 16.04.2023. – ARGOLIDA – ATINA
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni izlet. „Zlatna” Argolida, proslavljena još od davnina svojim neobičnim bogatstvima i do danas nije izgubila bivšu slavu. Jedna od najvećih oblasti Peloponeza čuva na svom prostoru ostatke nekadašnjih kultura koje se s pravom mogu smatrati ponosom ljudske civilizacije. Najstariji grad Evrope, legendarna Mikena sa ruševinama palata i hramova iz drugog milenijuma p.n.e. i danas zadivljuje svet. Odlazak do Epidaurusa, gradića na Peloponezu sa čuvenim pozorištem čije je gledalište usečeno u brdo i gde svi posetioci, od prvog do 53-eg reda, imaju istu čujnost. Njegova akustika ni posle 24 veka nije otkrivena. Sagradio ga je Poliklet Mlađi u 4. veku p.n.e. (akustika se najčešće povezuje sa neobičnim strujanjem vazduha). Danas, tokom letnjeg festivala, u njemu nastupaju samo velikani muzike i pozorišne scene iz celog sveta. Vožnja do Mikene koju je otkrio Nemac Hajnrih Šliman 1876. godine. Razgledanje Atrejeve riznice za koju vlada verovanje da je Agamemnonova grobnica, Lavljih vrata, kruga kraljevskih grobnica i monumentalnih kiklopskih zidina. Povratak u Atinu. Slobodno vreme i noćenje.

5. DAN -17.04. 2023 – ATINA
Doručak. Slobodno dan za individualni program učesnika putovanja. Noćenje.

6. DAN – 18.04.2023 – ATINA – BEOGRAD
Doručak. Slobodno vreme do polaska. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 15.40 h (Let JU 513). Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 16.20 h. Kraj programa.
Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu poslovne banke na dan uplate. 

Plaćanje se može vršiti u gotovini, Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana
pre polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno (Rani booking, akcije...).

Platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro)

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA
Akontacija 40% , ostatak - odloženo plaćanje čekovima građana , u tri jednake mesečne rate, bez kamate.

OLY

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama