Atina

Atina, Grčka

već od 379€

Opis destinacije

ATINA,Drevna i moderna, Atina predstavlja opojnu mešavinu istorije i modernog načina života. U svojoj burnoj istoriji Atina je doživela veliku slavu ali i poraze. Grad koji je ime dobio u čast boginje mudrostiAtine i smatra se kolevkom zapadne civilizacije. Atina je takođe rodno mesto Sokrata, Periklea, Sofokla i drugih značajnih filozofa, pisaca i političara antičke Grčke, samim tim vrlo je popularna destinacija ljubitelja mitova, legendi i umetnosti. Istorijski centar grada je pravi muzej na otvorenom gde se prepliću prošlost i sadašnojost i nesmetano se odvija kulturni i društveni život. Iznad same metropole uzdiže se veličanstven Akropolj odakle se pruža pogled na ceo grad i svedok je brojnim transformacijama grada. Akropolj koji je priznat kao jedan od najboljih primera klasične grčke umetnosti i kulture. Na Akrpopolju se nalaze neke od najvažnijih remek dela svetke arhitekture i umetnosti od kojoj je svakako najpoznatiji hram Partenon. Pored pomenutog, tu je i impresivni Propilej, hram atine nike i Erehtejon. Odavde se pruža pogled na ceo grad. Laganom šetnjom od Akropolja ili nekih drugih ključnih tačaka grada, izdvojite vreme da uživate u tradicionalnim i šarenim trgovinama, da uživate u ispijanju kafe u nekom od brojnih gradskih kafea. Posetite boemsku četvrt Plaka, dopustite sebi da se,,izgubite,, ulavirintu uskih uličica ukrašene tradicionalnim šarenim i drvenim kućicama i velelepnim vilama. Otkrijte skrivene, male vrtove unutar visokih zidina ispunjene stablima magnolije i cvetovima hibiskusa. zemlja osmeha, ostvarenih tropskih mitova, šarenih džungli, atraktivnih plemena, pirinčanih polja, velikih kraljevskih gradova, kuhinje harmoničnog ukusa, tradicionalne masaže, sa mostom na reci Kwai.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ATINA avionom - 2023
Individualni polasci 4 i 5  dana / 3 i 4  noćenja, avionom -individualno

TERMIN/USLUGA15.09.
19.09.
29.09.
03.10.
13.10.
17.10.
27.10.
30.10.
10.11.
13.11.
24.11.
27.11.
BROJ NOĆENJA444333
standard - BB
PAKET ARANZMAN PO OSOBI399399399379389379
paket aranzman treca odrasla379379379359369359
DETE 0-2 GOD494949494949
DETE 2-12 GOD.359359359339349339
PAKET ARANZMAN JEDNOKREVETNA499499499479489479

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Atina-Beograd sa kompanijom Aegean 
- Standardni prtljag je prtljag čija težina ne prelazi 23 kg i 8 kg ručnog prtljaga
- Aerodromske takse u avio saobraćaju (61,58 evra, podložne su promeni)
- Smeštaj u Atini (3 ili 4 noćenja sa doručkom ) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
- Transfere na relacijama aerodrom - hotel - aerodrom u Atini prema programu
- Panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku
- Troškove organizacije putovanja
- Usluge pratioca grupe
- Asistencija lokalnog vodiča u Atini, na srpskom jeziku (ne podrazumeva svakodnevnu i celodnevnu asistenciju)
 
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- individualno međunarodno zdravstveno osiguranje
- obaveznu gradsku komunalnu taksu za Atinu (uvedena 01.01.2018, plaća se na recepciji hotela) - za boravak u hotelima sa 3* - 1,5 € po noćenju / po sobi, hoteli 4* 3 €  po noćenju po sobi
- ulaznice i fakultativne izlete
- Individualne troškove putnika
 
CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 10 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):
- Peloponez - (sa ulaznicama za Mikenu i Epidaurus) 85 € odrasli  /75 € za sva lica do 25 godina
- Grčko veče - (restoran) - 40 € odrasli/ 35 € deca
- Sunion - (sa ulaznicom) 45 € odrasli/ 40 € deca
- Akropolj - (sa ulaznicom) 35 € odrasli/ 25 € deca

NAPOMENE U VEZI FAKULATATIVNIH IZLETA:
Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije...Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. (MINIMUM ZA REALIZACIJU IZLETA JE 10 PLATIVIH PUTNIKA). Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.
HOTEL ODEON 3*  www.hotelodeon.gr
Hotel se nalazi u širem centru Atine, blizu trga Omonija, na liniji gradskog prevoza. Hotel poseduje bar, restoran, lift, sef, internet konekciju, parking uz doplatu. Sobe su klimatizovane. Svaka soba ima kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, fen. Doručak - kontinentalni švedski sto.

Delphi Art 3* www.delphi-art-hotel.athens-greecehotels.com/en/
Lokacija:Hotel se nalazi na samo nekoliko minuta hoda od trga Omonija. Preko puta hotela je Nacionalni teatar i  crkva sv. Konstantina. Od metro stanice je udaljen 300 metara. Izgrađen je 1930. godine i hotelska fasada je u neoklasicističkom stilu gradnje, što hotelu daje poseban šarm. Hotel je na pešačkoj udaljenosti od brojnih znamenitosti Atine: Arheološkog muzeja, Akropolja, trga Sintagma, boemske četvrti Plaka i čuvenog Monastirakija.

Achillion hotel 3*www.achillionhotel.com/

Hotel se nalazi na samo nekolimo minuta hoda od trga Omonia i istoimene metro stanice odakle metro linija saobraća do ostalih delova Atine. Hotel je na pešačkoj udaljenosti od brojnih znamenitosti Atine: Arheološkog muzeja, Akropolja, trga Sintagama, boemske četvrti Plaka i čuvenog Monastirakija. U sklopu hotela se nalazi bar, restoran i recepcija. Hotel ima 63 sobe. Sve sobe su opremljene kuptilom fenom za kosu, direktnom telefonskom linijom, sat TV-om, frižderom. Noćenje sa doručkom (samoposlužvanje).

Hotel Ariston 3*https://www.ariston-hotel.info/

Hotel se nalazi u blizini zelezničke stanice i u blizini metro stanice.U sklopu hotela se nalazi bar, restoran i recepcija. Sve sobe su opremljene kupatilom (tuš/WC) ifenom za kosu, direktnom telefonskom linijom, sat TV-om. Noćenje sa doručkom (samoposlužvanje).

Hotel Evita Asty 3*  https://evita-hotels.com/evita-asty/

Hotel se nalazi u širem centru Atine, blizu trga Omonija, na liniji gradskog prevoza. Hotel poseduje bar, restoran,internet konekciju, parking uz doplatu. Sobe su klimatizovane. Svaka soba ima kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, fen. Doručak - kontinentalni švedski sto.

Boss Boutique hotel 4*https://bossboutiqueathens.com/

Novootvoreni hotel nalazi se na 300 metara od Narodnog pozorišta Grčke i 700 metara od poznatog trga Omonia. Međunarodni aerodrom Elefterios Venizelos je od hotela udaljen oko 30 kilometara. U sklopu hotela se nalazi recepcija koja radi 24 časa, restoran i 108 soba. Sve standardne sobe (oko 20m2) imaju pogled na grad i u njihovom sklopu su klima uređaj, flat TV, kupatilo (fen za kosu), mini bar, sef i balkon.
Wi-Fi internet je dostupan u svim sobama i besplatan je za goste hotela. Doručak u hotel su služi po principu švedskog stola.
INDIVIDUALNI PROGRAM PUTOVANJA 3 noći:

1.dan BEOGRAD - ATINA   
Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" dva sata pre poletanja aviona.  Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Poletanje aviona za Atinu prema satnici ispod navedenoj  (let A3 977  AEGEAN). Sletanje u Atinu prema satnici navedenoj ispodh -lokalno vreme. Doček  i odlazak na panoramsko razgledanje Atine: Parlament, Hadrijanovih vrata, Zevsovog hrama i starog Olimpijskog stadiona, trgovi Omonija i Sintagma, Predsednička palata. Smeštaj u hotel.  Noćenje.

2.dan dan ATINA - AKROPOLJ-SUNION - ATINA
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti . Mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Akropolja (odlazak do centra  peške) - simbola Atine. Popodne mogućnost fakultativnog poludnevnog izleta za Sunion, (najjužniji rt Atičkog poluostrva, opisan u Homerovoj Odiseji, na kom se nalazi Posejdonov hram). Slobodno vreme za individualne aktivnosti.  Noćenje.

3.dan ATINA - PELOPONEZ - ATINA
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Peloponeza-nekada najvećeg grčkog poluostrva odvojenog Korintskim kanalom, sa posetom Agamemnonovoj Mikeni - Atrejevoj riznici i Lavljoj kapiji, zatim poseta  i Epidaurusu, čuvenom drevnom amfiteatru. U poslepodnevnim časovima povratak u hotel. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na grčko veče u tavernu na Plaki (boemska četvrt Atine) uz večeru, sirtaki i grčki folklor. Noćenje.

4.dan ATINA - BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Transfer do aerodroma. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Beograd prema vremenimanavedenim ispod tabele-lokalno vreme  (A3 976  ). Dolazak u Beograd prema vremenu ispod programa h-lokalno vreme . (Kraj usluga)

INDIVIDUALNI PROGRAM PUTOVANJA 4 noći:

1.dan BEOGRAD - ATINA   
Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" dva sata pre poletanja aviona.  Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Poletanje aviona za Atinu prema satnici ispod navedenoj  (let A3 977  AEGEAN). Sletanje u Atinu prema satnici navedenoj ispodh -lokalno vreme. Doček  i odlazak na panoramsko razgledanje Atine: Parlament, Hadrijanovih vrata, Zevsovog hrama i starog Olimpijskog stadiona, trgovi Omonija i Sintagma, Predsednička palata. Smeštaj u hotel.  Noćenje.

2.-3. dan dan ATINA - AKROPOLJ-SUNION - ATINA
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti . Mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Akropolja (odlazak do centra  peške) - simbola Atine. Popodne mogućnost fakultativnog poludnevnog izleta za Sunion, (najjužniji rt Atičkog poluostrva, opisan u Homerovoj Odiseji, na kom se nalazi Posejdonov hram). Slobodno vreme za individualne aktivnosti.  Noćenje.

4.dan ATINA - PELOPONEZ - ATINA
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Peloponeza-nekada najvećeg grčkog poluostrva odvojenog Korintskim kanalom, sa posetom Agamemnonovoj Mikeni - Atrejevoj riznici i Lavljoj kapiji, zatim poseta  i Epidaurusu, čuvenom drevnom amfiteatru. U poslepodnevnim časovima povratak u hotel. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na grčko veče u tavernu na Plaki (boemska četvrt Atine) uz večeru, sirtaki i grčki folklor. Noćenje.

5.dan ATINA - BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Transfer do aerodroma. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Beograd prema vremenimanavedenim ispod tabele-lokalno vreme  (A3 976  ). Dolazak u Beograd prema vremenu ispod programa h-lokalno vreme . (Kraj usluga)

– 50% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Placanje se vrsi iskljucivo u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate. 

TLL

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama