Prag

Nova godina, Češka

već od 199€

Opis destinacije

Prag je glavni grad Češke republike, koja se sastoji iz Češke i Moravske regije i dela Šlezije. Grad pokriva površinu od 496 km². Veći deo grada leži u dolini reke Vltave, dok je ostatak u dolinama 9 malih pritoka. Prag je osnovan u IX-om veku po dolasku Slovena u Češku, i brzo je postao sedište njenih kraljeva, od kojih će neki dostići carski položaj u izbornom Svetom rimskom carstvu. Grad je dostigao svoj zenit u vreme vladavine Karla IV, koji je izgradio Karlov most, Katedralu Svetog Vita, prvu gotičku katedralu u centralnoj Evropi, u aprilu 1348. osnovao je Karlov univerzitet, jedan od prvih univerziteta severno od Alpa i proširio grad ka istoku i jugu. Zlatni Prag-epitet datira iz vremena Karla IV, kada su pozlaćene kupole tornjeva Praškog zamka ili da je Prag dobio ovaj epitet za vreme Rudolfa II, na čijem dvoru su radili mnogi alhemičari, tragajući za zlatom.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
PRAG
FAKULTATIVNO ODLAZAK U DREZDEN I KARLOVE VARI
6 dana/3noćenja

01.01.-06.01.2024.
Polazak iz Niša- doplata 25 eura

CENA ARANŽMANA: 199 evra

Aranžman obuhvata:
- prevoz turističkim autobusom – 16 do 90 sedišta, na datoj relaciji (AC, CD-DVD oprema),
- smeštaj u hotelu  ***– hotel povezan gradskim prevozom do centra, na bazi tri noćenja sa doručkom (doručak-švedski sto)
- smeštaj u ½, 1/3 sobama (svaka soba sadrži: kupatilo-tuš/wc,TV),
- usluge turističkog pratioca tokom putovanja,
- agencijske usluge

Aranžman ne obuhvata:
- obilazak grada sa vodičem ( panorama+ pešačka tura) 10evra
- fakultativne programe (K.Vari-30evra, Drezden – 35 evra, vožnja brodom 2h sa večerom (švedski sto) -30 evra, 1 sat- samo krstarenje 20 evra)
- PAKET (K.Vari i Drezden) 55 evra
- Češko veče u Pragu 40 evra( večera, čašica rakije i bokal vode na stolu, prevoz do restorana)
- doplatu za 1/1 sobu- 80 evra,
- individualne troškove,
- boravišna taksa 2.5 eura po osobi po danu (plaća se na recepciji hotela- podložna je promeni)
- putno osiguranje u iznosu od 1000,00 din po osobi

NAPOMENA– doplata za polazak iz Subotice 500,00 dinara -mesto polaska- stajalište kod hotela Patria
polazak iz Novog Sada- bez doplate/ Mesto polaska- Sadović  Petrol pumpa na Temerinskom putu ( sat vremena kasnije u odnosu na vreme polaska iz Beograda) OBAVEZNO prilikom prijave za putovanje upisati ulaz NOVI SAD/SUBOTICA.  Agencija nema obavezu da preuzme putnike, ukoliko se u rezervaciji ne upište mesto odakle se kreće.  Nakon slanja sms poruke o polasku, svaka promena ulaska će se posebno naplaćivati ukoliko postoji tenička mogućnost izmene.

FAKULTATIVNI IZLETI: Izleti se organizuju u saradnji sa lokalnim partnerom. Cene izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije…
Hotel  3* ( najčešća saradnja sa hotelima- Fortuna West, Fortuna City, Central, Eden apartmani, Campus JIH, Jasmin, …) se nalazi u gradu na liniji gradskog prevoza. Sobe sa TWC, 1/2 i 1/2 + 1 . Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom na bazi švedskog stola. Ime hotela biće poznato 7 dana pred putovanje.

Hotel EDEN APARTMANY- www.apartmanyeden.cz
Hotel TRISTAR 3*– www.olympik.cz
HOTEL CONGRESS 4* www.olympik.cz i slicni
1. Dan – Beograd-Novi Sad
Polazak iz Beograda oko 20.00 časova, sa velikog parkinga kod Sava  Centra. Vožnja kroz Mađarsku, Slovačku i Češku uz kraće pauze radi odmora.

2. Dan – Prag
Dolazak u Prag u jutarnjim satima. Slobodno vreme u gradu ili fakultativni obilazak grada uz pratnju vodiča: Staro mesto, Karlov most, Trg malteških vitezova, bista Karla IV, Kamentinium, Pariska ulica, Staromestski trg, Orloj, Gradska većnica, Tinska crkva, spomenik J. Husu, Celetna ulica, muzej F.Kafke, Praška kula, Obecni dum, Karlov univerzitet, Vaclavske namesti. Prelaskom Vltave dolazimo do Hradiana i razgledamo manastire Strahov, Loreto, palate Lobkovic, Valenštajni, smenu straže ispred novog kraljevskog dvorca, katedralu Sv. Vita, stari kraljevski dvorac, Zlatnu ulicu, baziliku Sv. Đorđa. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. Dan – Prag-Drezden-Prag
Doručak.Slobodan dan za individualne aktivnosti. Fakultativno odlazak na izlet u Drezden. Povratak u Prag.Fakultativno vožnja brodom po Vltavi uz zvuke Smetane. Noćenje.

4. Dan – Prag-Karlove Vari-Prag
Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativno: odlazak do najčuvenije banje u Evropi-Karlovih Vari, slobodno vreme za individualno razgledanje, povratak u Prag. U večernjim časovima  polazak ka Srbiji. Noćna vožnja uz kraće pauze radi odmora.

5. Dan – Prag
Doručak. Napuštanje hotela. slobodno vreme za individualno razgledanje, povratak u Prag. U popodnevnim  časovima  polazak ka Srbiji. Noćna vožnja uz kraće pauze radi odmora.

6.Dan – Beograd
Dolazak u Beograd u  ranim jutarnjim  časovima
– 40% prilikom rezervacije ostatak 15 dana pre putovanja.   

– 50% prilikom rezervacije ostatak na jednake rate čekovima građana do 15.03.2024.

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate

LVL

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama